LOKAL AXBOROT TIZIMI - Metinboyeva Fotimaxon Mirqo’zi qizi; Tojimamatov Israiljon Nurmamatovich (Ustozlar uchun, 2025)
Lokal axborot tizimi — bu ma’lum bir tashkilot yoki muassasa doirasida faoliyat yuritadigan, foydalanuvchilarga ma’lumotlarni yig‘ish, saqlash, tahlil qilish va ulardan foydalanish imkonini beruvchi dasturiy-apparat majmuasidir. Bunday tizimlar korxonaning ichki ish jarayonlarini avtomatlashtirish, ma’lumotlar almashinuvini tezlashtirish va boshqaruvni soddalashtirishda muhim rol o‘ynaydi. Mazkur ishda lokal axborot tizimining tuzilishi, funksional imkoniyatlari, texnologik yechimlari hamda uning axborot xavfsizligini ta’minlashdagi o‘rni yoritib berilgan.