MAKTABDAGI PSIXOLOGIK MUHITNING O‘QUVCHILAR XULQ-ATVORIGA TA’SIRI - Djurayeva Gulnoza Ne’matovna (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada maktabdagi psixologik muhitning o‘quvchilar xulq-atvoriga ta’siri chuqur tahlil etilgan. Ta’lim muassasasidagi emotsional-psixologik holat, o‘qituvchi-o‘quvchi, o‘quvchi-o‘quvchi munosabatlari, baholash tizimi, ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash, pedagogik yondashuvlarning o‘quvchilar xulqida qanday aks etishi misollar va nazariy asoslar bilan bayon etiladi. Maqolada ijobiy va salbiy muhitning xulq-atvorga ta’siri, shuningdek, sog‘lom psixologik muhitni yaratish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.