OʻQUVCHILARIDA O’QUV FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISHNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK AHAMIYATI - Xamrayeva Xusniya Saydullayevna (Ustozlar uchun, 2025)
Maktab taʼlimi bolaning turmush tarzini, ijtimoiy mavqeini, sinf jamoasi va oila muhitidagi oʻrnini oʻzgartiradi. Yaʼni maktabgacha boʻlgan davrdagi oʻyin faoliyati oʻqish faoliyati bilan almashib, oʻquvchida masʼuliyat hissini uygʻotadi