INSON TANASIDAGI TO’QIMALAR FUNKSIYASI - Ibragimova Gulzira Janabayevna; Aytjanova Aysaule Yesemuratovna; Elmurotova Dilnoza Baxtiyorovna; Kattaxodjayeva Dinara Utkurxodjayevna (Ustozlar uchun, 2025)
Ishda inson tanasidagi to’qimalar haqida to’liq ma’lumotlar keltirilgan, va to’rtta asosiy turdagi to’qimalar o’rganilib chiqilgan. Har bir to’qima tahlil qilingan asosan - epiteliya to’qimasi tanani himoya qiladi, biriktiruvchi to’qima hamma narsani joyida ushlab turadi, mushak to’qimasi tanani harakatga keltiradi va asab to’qimasi fikrlash va his qilish funksiyalarini bajarishi o’rganildi.