OʻSPIRINLIK DAVRIDA KASB TANLASHGA DOIR MUAMMOLAR - Shoyusufova Muslima Kamoliddin qizi; Kudratova Lola Ravshanovna (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada oʻspirinlik davridagi eng katta muammolardan biri kasb tanlash muammosi tahlil qilinadi. Oʻspirinlar hayotining ayni murakkab bosqichida ular oʻz qiziqishlari, imkoniyatlari va ijtimoiy taʼsirlar oʻrtasida tanlov qilishga majbur boʻladilar. Maqolada ota-onalar, oʻqituvchilar va jamiyatning roli, shuningdek, oʻspirinlarning psixologik xususiyatlari, qaror qabul qilishdagi ikkilanishlari va kuchli tanlov ehtimollari haqida batafsil maʼlumotlar keltirilgan. Maqola soʻngida kasbga yoʻnaltirish boʻyicha samarali metodlar, psixologik maslahatlar va tizimli yondashuvlar taqdim etilgan.