O‘ZBEKISTONDA MILLIY AXBOROT TIZIMLARINI RIVOJLANTIRISH YO‘NALISHLARI. - Eshqobilov Zaxriddin Shuxrat o`g`li (Ustozlar uchun, 2025)
O‘zbekistonda milliy axborot tizimlarini rivojlantirish mamlakatning raqamli transformatsiya strategiyasining muhim yo‘nalishi sifatida qaralmoqda. Ushbu jarayon davlat boshqaruvi, iqtisodiyot, ta’lim va ijtimoiy sohalarni raqamlashtirish orqali samaradorlikni oshirishga qaratilgan. Asosiy yo‘nalishlar qatoriga “Elektron hukumat” tizimini kengaytirish, axborot xavfsizligini ta’minlash, raqamli infratuzilmani modernizatsiya qilish, sun’iy intellekt va katta ma’lumotlar (Big Data) texnologiyalarini joriy etish kiradi. Shuningdek, mahalliy IT-kompaniyalarni qo‘llab-quvvatlash, kiberxavfsizlikni mustahkamlash va raqamli savodxonlikni oshirish bo‘yicha loyihalar alohida ahamiyatga ega. Ushbu yo‘nalishlar O‘zbekistonning global raqamli iqtisodiyotdagi o‘rnini mustahkamlash va fuqarolar hayot sifatini yaxshilashga xizmat qiladi.