DJANGO VA FLASK: PYTHON ASOSIDAGI BACKEND FREYMVORKLAR TAQQOSLANISHI - Muhammadibrohimov Muhammadyusuf (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Python dasturlash tilining ikki mashhur backend freymvorklari — Django va Flask — taqqoslangan. Maqola freymvorklarning asosiy xususiyatlari, imkoniyatlari, arxitekturasi, xavfsizlik va ishlash samaradorligi nuqtai nazaridan tahlil qilingan. Django va Flask’ning qulayliklari, kamchiliklari va qo‘llanilish sohalari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, Django katta va murakkab loyihalar uchun, Flask esa kichik va o‘rta hajmdagi, moslashuvchan tizimlar uchun qulayligi ta’kidlangan. Maqola backend rivojlanish jarayonida mos freymvork tanlashda amaliy ko‘rsatmalar beradi.