OʻQUVCHILARDAGI IQTIDOR VA QOBILIYATNI ERTA ANIQLASHNING ZAMONAVIY PSIXOLOGIK USULLARI - Mirzayeva Dilfuza Inomjonovna (Ustozlar uchun, 2025)
Bugungi kunda olib borilayotgan ijodiy intellektual salohiyatni rivojlantirishga oid barcha ishlarning sifat samaradorligi talab darajasida emas. Jamiyat va davlat oldidagi talablardan kelib chiqib, yoshlarni ta’lim jarayonida intellektual ijodiy salohiyatni rivojlantirish ishlarini muvaffaqiyatli olib borish zarur. Bu esa tarbiya jarayoniga psixologik-pedagogik texnologiyalarni qo‘llashni, zamon talabi darajasida mutlaqo yangi tarbiya tizimini yaratishni talab qiladi