МЕҲНАТ БОЗОРИГА КИРИБ КЕЛАЁТГАН ЗАМОНОВИЙ КАСБЛАР, МАКТАБ ЎҚУВЧИЛАРИНИ КЕЛАЖАК КАСБЛАРИ БИЛАН ТАНИШТИРИШНИНГ АҲАМИЯТИ. - Нурметова Маърифат Наримбоевна (Ustozlar uchun, 2025)
Ҳар бир мактаб битирувчисининг ўзига берадиган асосий ва айрим ҳолатларда қийин саволи бу-келажакда қайси касб эгаси бўлсам, қайси соҳада ишласам экан деган савол бўлади. Улардан кам сонлиларигина болалигиданоқ косманавт ёки врач бўлиш каби аниқ мақсадларни олдига қўйган бўлишса, катта кўпчилиги охирги дақиқаларда бир қарорга келишади.