CHIZIQLI BO‘LMAGAN INTEGRAL TENGLAMALARNI ITERATSION SONLI YECHISH - Sahobiddinov Adhamjon Vohidjon o‘g‘li; Rahimova Zarifaxon Shuxratjon qizi; Ismoilov Axrorjon Ikromjonovich (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada chiziqli bo‘lmagan integral tenglamalarni sonli usullar yordamida yechish masalasi ko‘rib chiqilgan. Bunda iteratsion yondashuvlarning mohiyati va ularning konvergensiyasi tahlil qilinadi. Newton-Kantorovich va Picard iteratsiyalari singari metodlarning qo‘llanilish xususiyatlari, ularning afzalliklari va cheklovlari amaliy misollar orqali yoritilgan. Bu usullar integral operatorlar uchun sonli taxminlar olishda muhim vosita hisoblanadi. Maqola chiziqli bo‘lmagan modellar asosida fizik jarayonlarni tahlil qilishda samarali algoritmlarni ishlab chiqish uchun foydalidir.