MASHINALI DARAJADAGI DASTURLAR: OPERATSION TIZIMLAR VA DRAYVERLARDA QO‘LLANILISHI. - Iminova Gavharoy Ilhomjon qizi; Umarov Begzodbek Azizovich (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada mashinali darajadagi dasturlarning operatsion tizimlar va drayverlar sohasida ahamiyati, ularning tizim ishlashiga ta’siri va zamonaviy kompyuter arxitekturasi sharoitida qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Mashinali darajadagi kodlar apparat darajasida tizimni boshqarish imkonini beradi, shuning uchun operatsion tizim yadrosi va drayverlar ishlab chiqishda keng qo‘llaniladi. Maqolada mashinali darajadagi dasturlarning struktura va funksiyalariga e‘tibor qaratilib, ularning samaradorligi misollar orqali ko‘rsatib o‘tiladi.