O’RTA OSIYO XONLIKLARI O`RTASIDAGI SAVDO YO`LLARI - Abduraxmonova Dilorom Zoirjon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: XIX asrda mintaqadagi uchta davlat, ya`ni Qo`qon, Xiva va Buxoro xonliklari o`rtasida o`zaro ichki va tashqi savdo yo`lga qo`yilgan bo`lib, shuningdek ularni Afg’oniston, Hindiston, Xitoy, Eron, Rossiya davlatlari bilan bog’lovchi savdo yo`llari ko`p asrlik savdo aloqalari jarayonida rivojlangan bo`lib, ularning eng muhimlari Buyuk ipak yo`li davridayoq shakllanib, qadimdan faoliyat ko`rsatgan.