FAYL TIZIMI VA UNING VAZIFALARI - Ro‘zaliyev Sherzodjon Avazjonovich; Saidjamolova Begimoy Muhammadjon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola fayl tizimlari tushunchasini va ularning kompyuter tizimlarida ma’lumotlarni boshqarishdagi muhim rolini o’rganadi. Unda fayllar, direktoriyalar va fayllar ustida bajariladigan umumiy operatsiyalarning asosiy jihatlari yoritilgan bo’lib, keng auditoriya uchun har tomonlama tushuncha beriladi. Maqsad fayl tizimlari ma’lumotlarni samarali va tartibli saqlash va olish imkonini qanday ta’minlashini tushuntirishdir.