BIOLOGIYA FANIDA YANGI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH, LABORATORIYADA INSON AʼZOLARINI MODELLASHTIRISH - Yusupova Gulshanoy Xaydarovna; Yusupova Muhlisa G‘olibjon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Biologiya fanida yangi texnologiyalarni qo‘llash, ayniqsa inson aʼzolarini laboratoriyada modellashtirish sohasida, ilm-fanning eng dolzarb va istiqbolli yo‘nalishlaridan biridir. Bu yo‘nalish inson organizmining murakkab tuzilishlarini chuqurroq o‘rganish, kasalliklarning kelib chiqish sabablarini aniqlash, shuningdek, dori vositalarining samaradorligini baholash va yangi davolash usullarini ishlab chiqish imkonini beradi. Shu bois, zamonaviy biologiya va tibbiyotda laboratoriyada inson aʼzolarini modellashtirish texnologiyalari katta ahamiyat kasb etmoqda.