GOʻDAKLIK DAVRIDA BOLA RIVOJLANISHI - Kudratova Lola Ravshanova; Abduraxmonova Risolat Botir qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada goʻdaklik davrida (0–1 yosh) bolaning jismoniy, psixologik, kognitiv va ijtimoiy rivojlanish jarayonlari yoritilgan. Goʻdaklik davri bolaning keyingi rivojlanishi uchun asos bo‘lib, bu bosqichda harakatlanish, his-tuyg‘ularni ifodalash, nutqning ilk shakllari, shuningdek, atrof-muhit bilan o‘zaro munosabat shakllanadi. Maqolada go‘dakning asosiy ehtiyojlari, tashqi muhit ta’siri va ota-ona mehrining ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot bolaning erta rivojlanishini chuqur tushunish va sog‘lom psixik shakllanishiga xizmat qiluvchi omillarni aniqlashga qaratilgan.