O‘ZBEK MILLIY KURASHIDA MOTIVATSIYANING INDIVIDUAL XUSUSIYATLARI - Dosmuradov Nizomiddin Mo’min o’g’li (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola O‘zbek milliy kurashida motivatsiyaning individual xususiyatlarini o‘rganadi. Maqolada sportchilarning ichki va tashqi motivatsiya omillari, shaxsiy maqsadlar, milliy qadriyatlar, psixologik barqarorlik va ijtimoiy muhitning kurashchilarning muvaffaqiyatiga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, motivatsiyani oshirish usullari, masalan, aniq maqsadlarni belgilash, psixologik tayyorgarlik va murabbiylar bilan ishlash kabi jihatlar ko‘rib chiqiladi. Maqola O‘zbek milliy kurashining o‘ziga xos xususiyatlarini hisobga olgan holda, sportchilarning individual motivatsion ehtiyojlarini tushunish va rivojlantirishga qaratilgan.