DIODLAR VA LED CHIROQLAR HAQIDA UMUMIY TUSHUNCHA - Ro‘zaliyev Sherzodjon Avazjonovich; G’oyibova Gulchehra G’ayratjon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya (O‘zbekcha): Ushbu maqola diodlar va LED (yorug‘lik chiqaruvchi diodlar) chiroqlarning tuzilishi, ishlash prinsipi, turlari, qo‘llanilish sohalari va zamonaviy yo‘nalishlari haqida keng qamrovli ma’lumot beradi. Diodlarning asosiy xususiyatlari, LED texnologiyasining afzalliklari, amaliy qo‘llanilishi va kelajakdagi istiqbollari tahlil qilinadi. Maqola oddiy tilda yozilgan bo‘lib, talabalar, muhandislar va texnologiyaga qiziqqan keng o‘quvchilar uchun mo‘ljallangan. Diod va LED’larning zamonaviy elektronika va yoritish sohasidagi ahamiyati, shuningdek, yangi texnologiyalarga ta’siri ko‘rib chiqiladi.