MASOFADAN BOSHQARILUVCHI SODDA MASHINA QISMLARINI YIG‘ISH VA UNI DASTURLASH - Ro‘zaliyev Sherzodjon Avazjonovich; Sobirova Saboxon Solijon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya (O‘zbekcha): Ushbu maqola masofadan boshqariluvchi sodda mashina qismlarini yig‘ish va uni dasturlash jarayonini batafsil yoritadi. Mashinaning asosiy qismlari, ularning vazifalari, yig‘ish bosqichlari va dasturlash usullari tahlil qilinadi. Maqola Arduino mikrokontrolleri asosida mobil ilova orqali boshqariladigan robot yig‘ish bo‘yicha amaliy ko‘rsatmalar beradi. Talabalar va muhandislikka qiziqqan o‘quvchilar uchun mo‘ljallangan ushbu maqola sodda robototexnika loyihalarining ahamiyatini ko‘rsatadi.