2025-YILGI YASHIL TEXNOLOGIYALAR: EKOLOGIK TOZA INNOVATSIYALAR SHARHI - Yusupov Bunyodbek Umirzoq o‘g‘li (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada 2025-yilda yashil texnologiyalar sohasida kuzatilayotgan ilg‘or ekologik innovatsiyalar tahlil qilinadi. Xususan, qayta tiklanuvchi energiya manbalari – quyosh va shamol energiyasidan foydalanishning kengayishi, energiya samaradorligini oshirish bo‘yicha texnologik yondashuvlar, bioplastikalar va chiqindisiz ishlab chiqarish tizimlari muhokama etiladi. Shuningdek, global iqlim o‘zgarishiga qarshi kurashda karbonsizlantirish strategiyalari va aqlli ekologik tizimlarning ahamiyati ko‘rsatib o‘tiladi. Maqolada, yashil texnologiyalar orqali resurslarni tejash va atrof-muhitga bo‘lgan salbiy ta’sirni kamaytirish imkoniyatlari yoritiladi. Ekologik barqarorlikni ta’minlashda davlat siyosati, xususiy sektor tashabbuslari va xalqaro hamkorlikning o‘rni alohida o‘rganiladi. Ushbu sharh zamonaviy ekologik muammolarga innovatsion yondashuvlar orqali yechim topish zarurligini asoslab beradi.