MIHALIY CSIKSZENTMIHALYI SPORTDA OQIM HOLATI PSIXOLOGIK NAZARIYASI - Tolibova Marjona Shavkat qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya Maqola Mihaly Csikszentmihalyi tomonidan ishlab chiqilgan oqim holati (flow state) psixologik nazariyasini sport kontekstida tahlil qiladi. Oqim holati – insonning faoliyatga to‘liq berilib, vaqt va atrof-muhitni unutib, eng yuqori samaradorlikka erishadigan psixologik holatdir. Maqolada nazariyaning asosiy tamoyillari, sportdagi ahamiyati, oqim holatiga erishish shartlari va uni amaliyotda qo‘llash strategiyalari ko‘rib chiqiladi. Sportchilarning muvaffaqiyatida oqim holatining roli, psixologik barqarorlik va ichki motivatsiyani oshirishdagi ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, amaliy misollar va tadqiqotlar asosida nazariyaning sport psixologiyasidagi o‘rni muhokama qilinadi.