QATTIQ CHIQINDILARDAN ATROF-MUHITNI HIMOYA QILISH - Akmal Ostonov Aslonovich; Bekmurod Rustamov Alisher o‘g‘li; Laylo Bafoyeva Choriqulovna (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada sanoat korxonalari tomonidan turli xil mahsulotlar ishlab chiqarilmoqda. Ishlab chiqarilgan mahsulotlardan foydalanilgandan keyin ularning ayrimlaridan chiqadigan chiqindilarning bir necha turi va shaklini ko‘rish mumkin. Bulardan asosiysi qattiq chiqindilar hisoblanadi. Qattiq chiqindilar to‘planib, atrof-muhitga va tabiatga katta zarar yetkazish bo‘yicha masalalar yoritilgan. Atrof-muhitga chiqarib yuborilayotgan chiqindilarni keskin kamaytirish va ularni zararsizlantirish chora tadbirlari belgilangan.