BOLALARDA OʻZLIGINI ANGLASH HAMDA “MEN” SHAXSINI SHAKLLANTIRISHNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK VAZIFALARI - Saparova Gulhayo Xoʻjanazar qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ko‘plab psixologlar fikriga ko‘ra, inson shaxsidagi yetakchi sifatlarining shakllanishi va “Men” konsepsiyasi asoslarining yaratilishi aynan ontogenezning dastlabki 5-6 yilida ro‘y berad. O‘zini-o‘zi anglash masalalariga bag‘ishlangan adabiyotlar tahlili bizga o‘zgaruvchilarning kattagina qismi kichik ijtimoiyguruhsifatida hayot tarzini oilada aks ettiruvchilarni tashkil qiladi, deyishimizga imkon beradi.