AVTOMOBIL: KELIB CHIQISHI, RIVOJLANISHI VA ZAMONAVIY HAYOTDAGI O‘RNI - Matisayeva Sayoraxon (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya:Mazkur maqolada avtomobil tushunchasining paydo bo‘lishi, texnologik taraqqiyoti, ijtimoiy-iqtisodiy hayotdagi o‘rni va ekologik ta’siri ilmiy-nazariy asosda tahlil qilinadi. Avtomobilsozlik sanoatining rivojlanish bosqichlari, yetakchi avtomobil ishlab chiqaruvchilarning strategiyalari, shuningdek, ekologik avtomobillarning joriy etilishi haqida ma’lumotlar beriladi. Shuningdek, avtomobil transportining ijtimoiy-madaniy hayotga ta’siri yoritiladi.