OTA-ONALARNING TA’LIMDAGI ROLI: OTA-ONALARNING TA’LIM JARAYONIDAGI ISHTIROKI VA UNING O’QUVCHILARGA TA’SIRI - Qurbonnazarov G'ayrat To'xtayevich; O'mirov O'tkir Hamrayevich (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ota-onalarning ta’lim jarayonidagi roli va ishtirokining o’quvchilarning akademik muvaffaqiyatiga, shaxsiy rivojlanishiga va ijtimoiy ko’nikmalariga ta’siri tahlil etiladi. Ota-onalarning ta’limga bo’lgan munosabatlari, o’z farzandlariga ko’rsatadigan e’tiborlari va qo’llab-quvvatlashlari ta’lim jarayonida muhim ahamiyatga ega. Maqola ota-onalarning ishtirokini oshirish strategiyalari, ta’lim jarayonida yuzaga keladigan muammolar va ularni hal qilish usullari haqida ma’lumot beradi. Shuningdek, ota-onalarning ta’lim jarayonidagi faol ishtiroki o’quvchilarning motivatsiyasi va muvaffaqiyatiga qanday ta’sir ko’rsatishi ko’rib chiqiladi.