YER VA KOSMOS - Qambaraliyeva Shohida; Gʻaniyeva Zamira; Tojahmedova Kumush; Mirabdullayeva Diyora; Matkarimov Joxongir Solaydinovich (Ustozlar uchun, 2025)
Kosmos - bu insoniyat uchun doimo qiziqarli va sirli bo’lib kelgan cheksizlik. Yer sayyorasi esa bizning uyimiz, koinotdagi noyob boshpanamiz. Kosmik tadqiqotlar insoniyatga nafaqat Yer haqida, balki o’zimiz haqida ham yangi bilimlar beradi. Ushbu maqolada yer tuzilishi va kosmosdagi o’rni, tabiat hodisalarini tushunish, kelajakdagi kosmik tadqiqotlar uchun asos yaratish, o’zgaruvchan iqlim sharoitlarini tushunish haqida so’z yuritiladi.