OILADA FARZAND TARBIYASIGA PSIXOLOGIK YONDASHISH - Choriyev Norqul Qo‘ziyevich (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Inson yaralibdiki,o’zining oilasida tarbiyalanadi. Onalar farzand tarbiyasida hamisha oilada muhim o’rin tutganlar. Farzand tug’ilgandan keyin ham otasi ish yoki boshqa sabablar bilan ko’p vaqt uyda bo’lmaydi, tarbiyaga doir zarur og’itlar, ko’rsatmalar bergan holda, asosiy ishi moddiy ta’minot bo’lib qolaveradi. Illo, ona soliha, ilmli bo’lsa, farzandi kelajakda buyuk inson bo’lib yetishishi uchun astoydil harakat qiladi. Agar "nega farzand tarbiyasi yolg’iz mening zimmamda bo’lar ekan?!" deya u ham tarbiya bilan shug’illanmasa, nafaqat bir bolaning balki butun boshli millatning kelajagini barbod qiladi.