BOLALARDA ZARARLI ODATLARGA QARAMLIKNI OLDINI OLISH - Fayzullayeva Mohira Davlatovna; Dexqanova Umidahon Ahmadaliyevna (Ustozlar uchun, 2025)
Inson organizmi doimo oziq-ovqatni talab qiladi va ushbu ovqat hisobidan o’zida energiya jamlaydi. Lekin, turmushda shunday narsalar borki, o’smirlik davrida organizm talab qilmasa ham, uning har narsaga qiziquvchanligidan spirtli ichimliklar ichish, tamaki va nos chekish, giyohvand moddalarni iste’mol qilish singari zararli odatlarga o’rganadi.