JISMONIY ZOʻRAVONLIKNING YUZGA KELISHI HAMDA BARTARAF ETISHNING PSIXOLOGIK YECHIMLARI - Xolmatova E'zozxon Muxtorovna (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Zo‘ravonlik qurbonlarining ruhiy holati ko‘pincha juda zaif bo‘ladi. Ular o‘zlarini yolg‘iz, tushkun, umidsiz his qilishlari mumkin. Bu holat ularning ijtimoiy faoliyatdan chetlanishiga, o‘z-o‘zini qadrlashning pasayishiga olib keladi. Shu bois, psixologik xizmatning asosiy vazifasi qurbonlarning ruhiy jarohatlarini aniqlash, ularni barqarorlashtirish va tiklashdan iborat.