IMOM AXSIKATIYNING USULIY MEROSI: “AL-MUNTAXAB” ASARI VA UNGA YOZILGAN SHARHLAR - Vohidov Hasanboy (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Ḥanafiy fiqhining asosiy usuliy matnlaridan biri bo‘lgan al-Muntaxab al-Ḥusami asarining muallifi Ḥusamuddin al-Axsikati shaxsi, ushbu asarning yozilish maqsadi, ilmiy mazmuni, unga yozilgan sharhlar an’anasi va zamonaviy tadqiqotlarda tutgan o‘rni yoritiladi. Asarning ilmiy qiymati va fiqhiy uslubiy tadqiqotlar uchun manba sifatida ahamiyati tahlil qilinadi.