YURIST FAOLIYATIDA TASHABBUSKORLIK, KREATIVLIK VA MASALAGA IJODIY YONDASHUV - Toxtaboyev Diydorbek Charimuxammed o’g’li; Xakimov Akromjon Farxodbek o’g’li (Ustozlar uchun, 2025)
Annototsiya: Hozirgi tez oʻzgaruvchan va murakkab huquqiy muhitda yuristlar nafaqat qonunchilikni yaxshi biladigan mutaxassis, balki muammolarni innovatsion tarzda hal eta oladigan, mijozlarga noyob yondashuvlar taklif qila oladigan, tashabbus ko‘rsata oladigan ijodkor shaxs boʻlishi zarur. An’anaviy yurist obrazi — quruq qonun matni bilan ishlovchi, xavfsiz yondashuvni afzal biluvchi mutaxassis — bugungi kunda zamonaviy talablarga to‘liq javob bera olmaydi. Endilikda yuridik sohada samaradorlik, raqobatbardoshlik va innovatsionlik darajasi ko‘p jihatdan yuristning kreativ fikrlay olish qobiliyati, tashabbuskorligi va masalaga ijodiy yondasha olishiga bog‘liq.