YANGI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA 14–15 YOSHLI YENGIL ATLETIKACHILARNING KUCH SIFATLARINI RIVOJLANTIRISHNING INDIVIDUAL USULLARI - Mardanov Husan Nodir O‘g‘li (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola 14–15 yoshli yengil atletikachilarda (sprint, sakrash, yurish, uloqtirish) o‘sish davrida kuch sifatlarini (maksimal kuch, portlov kuch, kuch chidamliligi) rivojlantirishning ilmiy-metodik jihatlariga bagʻishlangan. Asosiy eʼtibor anʼanaviy mashgʻulot usullarini zamonaviy texnologiyalar (biomexanik tahlil, AI, VR/AR, monitoring tizimlari) bilan uygʻunlashtirishga, shuningdek, har bir sportchining individual fiziologik, biomexanik va psixologik xususiyatlarini hisobga olgan holda shaxsiylashtirilgan yondashuvni qoʻllashga qaratilgan. Maqolada yosh atletlarning o‘sish dinamikasi, gormonal oʻzgarishlar va plastikligi kabi oʻziga xos jihatlar tahlil qilinib, ularga moslashgan mashgʻulot rejalarining jarohatlarning oldini olish, samaradorlikni oshirish va motivatsiyani saqlashdagi ahamiyati koʻrsatilgan.