TURLI YOSHDAGI ERKAKLARDA MIOKARD INFARKTI TAKRORLANISHINING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI VA XAVF OMILLARI - Sohibjon Ma'rifjonov Sobirjon o'g'li; E.V.Otaxonov (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya:Miokard infarkti (MI) yurakning ishemik kasalliklarining eng og’ir shakllaridan biri bo’lib, ayniqsa, takrorlanish holatlarida bemorlarning hayotiga jiddiy tahdid soladi. Ushbu maqolada turli yoshdagi erkaklarda MI qaytalanishining klinik xususiyatlari, xavf omillari va ularning oldini olish usullari ko’rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko’rsatadiki, yoshga qarab xavf omillari va klinik kechish turlicha bo’lishi mumkin, shuning uchun yoshga moslashtirilgan davolash va profilaktika strategiyalari muhim ahamiyatga ega.