ISLOM HUQUQIDA OZODALIKNING MAZMUN-MOHIYATI VA ASOSIY VAZIFALARI - Mansurov Umar Foruq (Ustozlar uchun, 2025)
Islomda musulmonlarning pokiza, toza bo‘lishlariga, hamisha har joyda pok yurish-turishlariga katta e’tibor bilan qaraladi. Chunki Alloh taolo Payg‘ambar Muhammad (s.a.v)ga shunday buyurgan. Sababi Islom dini pokizalik, go‘zallik ustiga qurilgan. Poklik – mo‘minnig ko‘zgusi. “Poklik – iymondandir”,- degan Rosululloh (s.a.v). Islom musulmonlarning toza, pok bo‘lishlarini ta’minlashda eng mayda-chuyda “ikir-chikir”larigacha aralashgan. Payg‘ambarimiz (s.a.v) sunnatlari orqali bu sohadagi yo‘l-yo‘riq va ko‘rsatmalarni targ‘ib qiladi.