IMOM DORAQUTNIY HAYOTI VA ILMIY FAOLIYATI - Nishonova Hadichabegim Oybek qizi; Sodiqov Jo‘rabek Sobirboyevich (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Imom Doraqutniyning hadis ilmida tutgan o‘rni va uning ilmiy me’rosi tahlil qilingan. Doraqutniyning hadislarni to‘plash, ularni tasniflash va ilmiy jamoatchilikka yetkazishdagi yondashuvlari o‘rganilgan. Shuningdek, uning metodi va ilmiy faoliyati hadis ilmi rivojida muhim ahamiyat kasb etganligi ochib berilgan. Imom Doraqutniyning hadis ilmida tutgan o‘rni, uning ilmiy yondashuvlari va metodikasi hamda hadis tarixida qoldirgan izlari batafsil tahlil qilinadi. Shu bilan birga, uning ilmiy merosi bugungi kun musulmon olimlari tomonidan qanday baholanayotgani ham ko‘rib chiqiladi.