MATH MODULI. MATH MODULI FUNKSIYALARI BILAN ISHLASH - Onarqulov Maqsadjon Karimberdiyevich; Yusupov Mirsaid Abdulaziz o‘g‘li; Usmonaliyev Ulug‘bek Ismoiljon o‘g‘li (Ustozlar uchun, 2025)
Anotatsiya: Modullar matematikada sonlarni bo‘lishdan qolgan qoldiqni ifodalash uchun ishlatiladigan muhim tushunchadir. Ushbu mavzu orqali modullarni va ular bilan bog‘liq bo‘lgan arifmetik amallarni o‘rganish mumkin. Modullar asosan kriptografiya, dasturlash, siklik hisob-kitoblar, va taqsimlash masalalarida keng qo‘llaniladi. Modul funksiyalari qo‘shish, ayirish, ko‘paytirish va darajalar bilan ishlashni soddalashtiradi, ayniqsa katta sonlar bilan hisoblashda samarali hisoblash imkoniyatlarini yaratadi. Bu mavzuni o‘rganish matematikadan yuqori darajadagi yondashuvlarni ishlab chiqishda yordam beradi.