MATEMATIKA SOHASIDA MUAMMOLAR VA TAKLIFLAR INTERNATIONAL SCHOOL OF FINANCE TECHNOLOGY AND SCIENCE” INSTITUTI SAMARQAND FILIALI - Abdullayev Olimjon Baxrillo o'g'li (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada matematika ta’limi sohasida mavjud bo‘lgan dolzarb muammolar, ularning sabab va oqibatlari tahlil qilingan hamda bu muammolarning bartaraf etilishiga qaratilgan amaliy taklif va tavsiyalar ilgari surilgan. Muallif o‘z tahlillarida mavjud statistik ma’lumotlar, xalqaro tajriba va milliy ta’lim siyosatidan kelib chiqib fikr yuritadi. Matematika fani o‘quvchilarning mantiqiy tafakkurini shakllantirish, zamonaviy kasb-hunarlar asosini egallash va raqamli iqtisodiyotga tayyorlashda hal qiluvchi omil bo‘lib xizmat qiladi. Shuning uchun ushbu maqola nafaqat ta’lim muassasalari, balki ta’lim siyosatini belgilovchi organlar uchun ham foydali bo‘lishi mumkin.