BOSHLANG‘ICH SINFLARDA TABIIY FANNI O‘QITISHNING AHAMIYATI VA RIVOJLANISH BOSQICHLARI - Matkarimov Jahongir Saloydinovich; Turdiyeva Shohsanam Mahamadali qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada boshlang‘ich sinflarda tabiiy fanlarni o‘qitishning zamonaviy talim tizimidagi o‘rni, ahamiyati va rivojlanish bosqichlari yoritilgan. Shuningdek, tabiiy fanlarni o‘rgatish orqali o‘quvchilarda kuzatish, tahlil qilish, fikrlash va xulosalash kabi muhim ko‘nikmalarni shakllantirishga urg‘u berilgan. Maqolada tarixiy rivojlanish jarayonlari bilan bir qatorda, O‘zbekiston ta’lim tizimidagi islohotlar doirasida tabiiy fanlarni o‘qitishdagi yondashuvlar tahlil qilinadi.