TA’LIM JARAYONIDA SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH VA UNING SAMARADORLIGI - Xaydarov Anvar Djurayevich (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada sun’iy intellekt tizimlarining paydo bo‘lishi, rivojlanishi va tasnifi, shuningdek, ularning ta’lim jarayonida qo‘llanilish imkoniyatlari haqida so‘z boradi. Sun’iy intellekt texnologiyalarining ta’lim sifatini oshirishdagi ahamiyati, rivojlangan mamlakatlar tajribasi va O‘zbekiston ta’lim tizimiga moslashtirish yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Shuningdek, sun’iy intellektning turli sohalarda, jumladan, avtomatlashtirilgan ta’lim tizimlarida qo‘llanilishi bo‘yicha olib borilgan ilmiy tadqiqotlar tahlil qilinadi.