SUN’IY INTELLEKT VA UNING INSONIYAT FAOLIYATIDA HAMDA TA’LIM SOHASIDA TUTGAN O‘RNI - To‘raboyeva Mahliyo Kozimbek qizi; Xamidova Saidabonu (Ustozlar uchun, 2025)
Sun’iy intellekt hayotimizning turli sohalari rivojlanishiga ta’sir qiluvchi asosiy omilga aylanib bormoqda. Ushbu texnologiyalar unumdorlik va samaradorlikni oshirishdan tortib, ilm-fan va innovatsiyalardagi yutuqlarga qadar ulkan foyda keltirish salohiyatiga ega. Ushbu maqolada “Sun’iy intellekt” tushunchasi, shuningdek, uning asosiy xususiyatlari muhokama qilinadi. Ta’lim tizimida sun’iy intellekt texnologiyalarini joriy etish xususiyatlari va misollari keltirilgan. Sun’iy intellektni zamonaviy ta’lim sohasida qo‘llash muammolari va istiqbollari sanab o‘tilgan. Sun’iy intellektning ta’lim jarayonlaridagi o‘zgarishlarga ta’sir qilish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.