QANDLI DIABETNING ZAMONAVIY DAVOLASH USULLARI: INSULIN TERAPIYASIDAN GEN TERAPIYASIGACHA - Ziyoviddinova Gulnoza Shohobjon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qandli diabetning zamonaviy davolash usullari tahlil qilinadi. Xususan, an’anaviy insulin terapiyasidan tortib GLP-1 agonistlari, SGLT2 inhibitorlari, insulin pompasi va gen terapiyasi kabi ilg‘or yondashuvlarning afzalliklari, cheklovlari va istiqbollari yoritilgan. Har bir terapiya usuli klinik natijalar asosida baholangan va o‘zaro solishtirilgan. Maqola sog‘liqni saqlash tizimi va bemorlar hayot sifati nuqtai nazaridan amaliy tavsiyalarni ilgari suradi.