BULUTLI TEXNOLOGIYALAR AFZALLIKLARI VA KAMCHILIKLARI - Aminova Navbahor Tolib qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola bulutli texnologiyalarning zamonaviy axborot tizimlaridagi o‘rni, ularning afzalliklari va kamchiliklarini ilmiy nuqtai nazardan tahlil qiladi. Maqolada bulutli xizmatlarning turlari, ularning biznes, ta’lim, sog‘liqni saqlash va boshqa sohalardagi qo‘llanilishi, iqtisodiy va texnik afzalliklari, shuningdek, xavfsizlik, maxfiylik va infratuzilma bilan bog‘liq muammolar keng yoritiladi. Shuningdek, bulutli texnologiyalarning rivojlanish tendensiyalari, ularning ijtimoiy va ekologik ta’siri ham ko‘rib chiqiladi. Maqola shaxsiy foydalanuvchilar, korxonalar va davlat muassasalariga bulutli texnologiyalardan foydalanishda oqilona qaror qabul qilishda yo‘l-yo‘riq berishga qaratilgan bo‘lib, ushbu texnologiyalarning imkoniyatlari va xavf-xatarlarini muvozanatli baholashni maqsad qiladi.