KVADRAT FUNKSIYA VA UNING GRAFIGI - Elova Lobar Tohir qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola kvadrat funksiya va uning grafigiga bag‘ishlangan bo‘lib, uning ta’rifi, tasnifi, xossalari, grafigini qurish usullari va amaliy qo‘llanilishini keng yoritadi. Maqolada kvadrat funksiyaning matematik tuzilishi, parabolaning xossalari, shuningdek, O‘zbekiston ta’lim tizimidagi o‘rni tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’limda kvadrat funksiyani o‘qitishning innovatsion usullari, masalan, GeoGebra kabi dasturiy ta’minotlardan foydalanish va real hayotdagi qo‘llanilishi misollar orqali ko‘rsatiladi. Maqola matematika o‘qituvchilari, talabalar va tadqiqotchilar uchun mo‘ljallangan bo‘lib, kvadrat funksiyaning nazariy va amaliy ahamiyatini chuqur tushunishga yordam beradi. O‘zbekiston kontekstida ta’limdagi muammolar va istiqbollar tahlil qilinib, zamonaviy o‘qitish usullarini joriy etish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.