SUTNI NAVLARGA AJRATISHDA TOZALIK DARAJASI VA MIKROORGANIZIMLAR BILAN IFLOSLANGANLIGINI ANIQLASH - Tuxtamishov Nodir Sobirdin o‘g‘li (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Sutning tarkibida ko‘p mexanik aralashmalar bilan ifloslanganligi, sutni sog‘ib olishda, saqlash yoki tashishda sanitariya qoidalariga rioya qilinmasligidan dalolat beradi. Mexanik aralashmalar bilan birga, sutga mikroorganizmlar tushadi va sutning tarkibini buzadi. Sutni toza sog‘ib olish va sifatini oshirish uchun mexanik aralashmalar bilan ifloslanganligi aniqlanadi va ifloslanish manbalari topilib bartaraf qilinadi. Sut tarkibining mikroblar bilan ifloslanganligi reduktaza yoki rezazurin namunalari yordamida aniqlanishi laboratoriya tajribasida aniqlash usullari ko‘rsatilgan.