CHET ELDAN KIRIB KELAYOTGAN CHORVA HAYVONLARINI O‘ZBEKISTON SHAROITIGA TEZ VA QULAY MOSLASHTIRISH USULLARI - Eshonqulov S.Sh.; Tuxtamishov N.S.; Kamolov F.B. (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston chorvachilik tarmog‘iga chetdan olib kirilayotgan zotdor chorva hayvonlarni mahalliy iqlim va ishlab chiqarish sharoitlariga moslashtirish bo‘yicha zamonaviy yondashuvlar, xususan Yevropa tajribalari asosida puxta tahlil etilgan. Muallif mavzuni dolzarb muammolar nuqtai nazaridan yoritgan bo‘lib, transport stressi, iqlimiy tafovutlar, oziqlantirish, veterinariya xizmati va texnologik monitoring masalalariga ilmiy asosda yondashadi.