PUSHKIN ASARLARIDA ROMANTIZM - Karimova Charosxon Ibroximjon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Aleksandr Pushkin asarlarida romantizm oqimining o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilinadi. Pushkinning ijodida insonning ichki kechinmalari, sevgi, erkinlik, tabiat va milliylik mavzularining romantik ruhda yoritilishi ko‘rsatilib, uning rus adabiyotidagi o‘rni va ahamiyati ta’kidlanadi. Maqolada Pushkin qahramonlarining ruhiy holati, badiiy uslubi va romantik adabiyot tamoyillari batafsil o‘rganilgan.