JURNALISTNING JAMIYATDAGI O‘RNI - Tursunova Dilsoʻz Abrorovna (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada jurnalistikaning ijtimoiy hayotdagi tutgan o‘rni, jurnalist shaxsining axborot yetkazish, jamoatchilik fikrini shakllantirish va ijtimoiy muammolarga yechim izlashdagi roli tahlil qilinadi. Jamiyatda sodir bo‘layotgan voqealarni tezkor va ishonchli tarzda yoritish, axborot vositalari orqali xalq bilan davlat o‘rtasidagi aloqa ko‘prigini yaratish jurnalistning asosiy vazifalaridan biri sifatida ko‘rsatib beriladi. Ayniqsa, demokratik jamiyatlarda jurnalistlar nafaqat axborot tarqatuvchi, balki tanqidiy fikr bildiruvchi, ijtimoiy adolatni ta’minlash yo‘lida faol kurashuvchi subyekt sifatida qaraladi. Maqolada jurnalist kasbining zamonaviy tendensiyalari, unga qo‘yilayotgan talablar va bu kasb egalarining axloqiy burchlari ham keng tahlil qilinadi.