ZAMONAVIY AXBOROT JAMIYATIDA BOLALARNING SPORTGA OID TA’LIM-TARBIYA MADANIYATINI TAKOMILLASHTIRISH - Saidova Sevinch Zafarovna (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada. Zamonaviy axborot jamiyatida bolalarning sportga oid ta’lim-tarbiyaviy madaniyatini takomillashtirish masalasi ko’rib chiqiladi. Sport faolligi nafaqat jismoniy salomatlikni yaxshilash, balki yosh avlodda ijtimoiy ko’ikmalar, etika va ongli munosabatlarni shakllantirishda ham muhim rol o‘ynaydi. Maqolada bolalar uchun sport ta’limi va tarbiyasining ahamiyati, uning zamonaviy axborot texnologiyalari bilan uyg’unlashuvi, shuningdek, sport madaniyatining rivojlanishiga bo’lgan talablar tahlil qilinadi. Ayniqsa, sportda raqobatbardoshlik va adolat tamoyillarini o’rgatish, bolalarning hayotiy ko‘nikmalarini shakllantirishdagi ahamiyati alohida ta’kidlanadi. O’quvchilarni sportga qiziqtirish, ularni rag’batlantirish va sog’lom turmush tarziga yo’naltirish bo’yicha tavsiyalar hamda zamonaviy pedagogik texnologiyalar yordamida sport ta’limi va tarbiyasining samaradorligini oshirishning yo’llari yoritiladi. Maqola bolalarning sport ta’limini yanada rivojlantirishga qaratilgan ilmiy asoslangan tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.