FUTBOL: TARIXI, ASOSIY QOIDALARI VA GLOBAL AHAMIYATI - Meliqulov Davronjon To‘ychiyevich (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Futbolning tarixi , qoidalari, rivojlanishi va global ahamyati keltirib o‘tiladi. Maqolada futbolning kelib chiqishi Angilyada zamonaviy futbolning tashkil topishigacha bo‘lgan rivojlanish jarayoni ko‘rib chiqilgan. Asosiy e’tibor o‘yin qoidalariga qaratilgan bo‘lib , jamoa tarkibi ,o‘yin davomiyligi , qoida buzilishlari kabi muhim masalalar yoritilgan . Shuningdek ,futbolning butun dunyo bo‘ylab millionlab insonlarni birlashtiruvchi va xalqaro munosabatlarni mustahkamlovchi sport turi sifatida global ahamyati ham ta’kidlangan. Shuningdek futbolning faqat sport turi emas,balki ijtimoiy va madaniy hodisa ekanligi ta’kidlanadi.