ODAM EMBRIOLOGIYASI ASOSLARI VA JINSIY HUJAYRALAR GISTOLOGIYASI - Abdinabiyev Shahzod Aytbay oʻgʻli; Sayfiyeva X.D (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Odam embriologiyasi va jinsiy hujayralar gistologiyasi zamonaviy biologiya va tibbiyot fanlarining muhim bo‘limlaridan biridir. Ushbu sohalar inson hayotining eng dastlabki bosqichlarini, ya’ni urug‘lanishdan boshlab organizmning rivojlanishi va jinsiy hujayralarning tuzilishi, funktsiyasi hamda ularning o‘zaro munosabatlarini o‘rganadi. Embriologiya inson organizmining urug‘lanish jarayonidan boshlab tug‘ilishgacha bo‘lgan davrini qamrab oladi va bu jarayonlarda yuzaga keladigan murakkab biologik o‘zgarishlarni tahlil qiladi. Jinsiy hujayralar gistologiyasi esa erkak va ayol jinsiy hujayralarining mikroskopik tuzilishini, ularning rivojlanishi va funktsiyalarini o‘rganadi.