ESHITUV VA MUVOZANAT AʼZOLARI PATOLOGIYASI VA YANGI DIAGNOSTIKA USULLARI - Abdinabiyev Shahzod Aytbay oʻgʻli; Sayfiyeva X.D. (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Eshituv va muvozanat aʼzolari inson organizmining eng nozik va murakkab tizimlaridan biridir. Bu tizimlar nafaqat atrofdagi tovushlarni qabul qilish va ularni miya tomonidan qayta ishlashga xizmat qiladi, balki insonning muvozanatini saqlashda ham muhim rol o‘ynaydi. Shu sababli, eshituv va muvozanat aʼzolarining patologiyalari insonning hayot sifatiga sezilarli ta’sir ko‘rsatadi. Ushbu maqolada eshituv va muvozanat aʼzolarining asosiy patologiyalari, ularning sabab va oqibatlari hamda zamonaviy diagnostika usullari batafsil tahlil qilinadi.